Onderhouden van steigerhouten meubelen


Veel gestelde vragen over steigerhouten meubelen

Onderhouden van steigerhouten meubelen.

Hier vind u antwoord op al u vragen over het hoe en wat met steigerhout.

Wat is steigerhout?

Voor onze meubelen gebruiken wij gebruikte steigerplanken die op de bouw zijn gebruikt op de bouwsteigers. Het is ruw vuren plank bedekt met een speciesluier.

Het ruwe van het hout is door het gebruik glad geworden en ook door weersinvloeden zijn de planken zeer levendig van kleur.

Zijn meubelen van steigerhout overal voor geschikt?

Steeds vaker worden meubelen van steigerhout voor binnentoepassingen gebruikt. Maar ook zijn ze zeer geschikt voor op uw terras, of balkon.

Hoe moet je steigerhouten meubels onderhouden?

In principe zijn de meubelen onderhoudsvrij. Voor binnen geldt: Door de behandeling met een kleurloze, matte lak worden de meubelen mooi glad afgewerkt. Hierdoor kunt u de meubelen eenvoudig met een doekje afnemen. Voor buiten geldt: In de natte periode afdekken of binnen opslaan; Zorgt u er tenminste voor dat uw meubelen niet constant in het water staan. (In een plas of in het gras). Eventueel kunt u uw buitenmeubelen door ons laten behandelen met een waterafstotend coating hierdoor wordt het hout waterafstotend en dit komt de duurzaamheid ten goede.

steigerhout lakken?

Meubelen van steigerhout zijn erg goed te lakken. Dit geeft een mooi effect en is voor binnen haast een must! Wij hebben ook diverse manieren om de meubelen te behandelen met kleur.

Steigerhouten tafel de hele winter buiten laten staan?

Uw tafel, bank, lounge set of ander meubel kan wel buiten blijven staan, maar als u ze droog kunt houden verlengt dat zeker de levensduur van uw steigerhouten meubelen. Dit kunt u doen door af te dekken met een zeiltje.

Steigerhout en splinters?

Steigerhouten meubelen worden goed geschuurd. Als meubelen die geschuurd zijn buiten worden geplaatst gaan de vezels van het steigerhout wel weer omhoog staan. Echte splinters kunnen kinderen eigenlijk alleen in hun handen krijgen door grove haken en uitsteeksels. Door de goede afwerking in onze werkplaats in Voerendaal wordt dit zo goed mogelijk tegen gegaan.

Is steigerhout ook geschikt voor binnen?

Absoluut! het word erg veel voor binnen gebruikt. Naar schatting 60% van de steigerhouten meubelen worden binnenshuis gebruikt. Hierbij gaat het vaak om eettafels, kasten, bedden en televisiemeubels.

Steigerhouten meubelen voor binnen kan dit?

Juist voor de horeca, Restaurants, kledingzaken, bakkerijen, en zelfs voor hotels is steigerhout  geschikt. Denk hierbij aan barren, barkrukken, wandbekleding, plafond bekleding, statafels, lounge banken en terras meubilair.

Is het behandelen van steigerhout aan te raden?

Nee, dat hoeft niet. Maar het wordt dan wel grijs. Olie is goed met een platte kwast aan te brengen en daarna kunt u het uitpoetsen met een doek voor het mooiste resultaat. Wij adviseren de waterafstotende coating omdat deze kleur echt blijft. Het steigerhout verkleurd dus totaal niet maar is wel water en vuil afstotend.