Steigerhouten tafel direct kopen


Steigerhouten tafel direct kopen.

Als u besluit een steigerhouten tafel direct kopen let dan op de volgende aandacht punten.

Welke lengte van de steigerhouten tafel kiest u. Begin met de vraag hoeveel stoelen komen er onder de tafel? Elke stoel heeft een tussen ruimte nodig van ongeveer 10 cm ook tussen de stoel en de tafel poot.

Welke Breedte van de steigerhouten tafel kiest u. Heeft u voldoende ruimte om een tafel te plaatsen kies dan voor een tafel van minimaal 1 meter breed. Door deze breedte is het gemakkelijker om u borden met ertussen in een Pan met heerlijk avondeten te  plaatsen zonder dat deze tegen elkaar staan. Lukt dit niet door plaats gebrek dan is er nog steeds een mogelijkheid om de tafel 90 tot 80 cm breed te maken.

De Hoogte van een steigerhouten eetkamer tafel is afhankelijk van de arm leuning hoogte van u stoel.

BV u stol heeft een leuning hoogte van 60 cm  dan tellen wij hier 10 cm bij wat dan de hoogte van het tafelblad wordt. 1 cm speling tussen de leuning en de onderkant van de tafel, 6 cm voor de verstevigings lat onder de het tafel blad en nog eens de dikte van het steigerhouten tafelblad zelf 3 cm samen + 10 cm.

Afwerking van een tuin tafel of eetkamer tafel.

De afwerking die wij het meest gebruiken is de water afstotende coating.tuinsetset steigerhout coating

Deze coating zorgt ervoor dat het hout niet verkleurd maar wel een water en vocht werende werking heeft.

Ook is het mogelijk u tafel in een white wash of grey wash te zetten. Let op dit moet u meerdere malen per jaar herhalen om het effect zo mooi mogelijk te houden en krijgen.

De tafel lakken met een blanke lak is een optie maar dit zorgt ervoor dat het steigerhout altijd donkerder verkleurd dus niet meer de look van gebruikt steigerhout.

Kijk voor meer steigerhouten tafels

Passie voor het werken met de handen en met hout. Daardoor ben ik begonnen met het op maat maken van steigerhouten meubels en interieurs.