Terrazzo beton


Terrazzo of Beton

Terrazzo
Terrazzo is een naam voor een vloerafwerking, bestaande uit marmerkorrels of korrels van ander materiaal die in cement of klei zijn gedrukt en na droging wordt gepolijst. Terrazzo is het Italiaanse woord voor terras.

Door de ontwikkelde technieken van terrazzo is de creatieve vrijheid van terrazzo groter dan die van marmeren vloeren. Er kan gevarieerd worden door de vormen en kleuren te veranderen. De toepassing is daardoor van een goedkope terrasbedekking steeds meer gegroeid naar een decoratieve.

Terrazzo beton wordt naast vloeren ook gebruikt voor aanrechtbladen, vensterbanken, tafelbladen en trappen.

Het is uitermate stoot- en kras vast. Breken kan worden voorkomen door toepassing van wapeningsstaal.

Het zogenaamde Venetiaanse terrazzo kenmerkt zich door het gebruik van grote marmer en natuurstenen. Ook deze vorm wordt tegenwoordig in moderne variant weer toegepast.

Beton
Beton is een kunstmatig steenachtig materiaal, dat als bouwmateriaal wordt gebruikt. Het moderne beton in Nederland is samengesteld uit het bindmiddel cement en uit een of meer toevoeg materialen zoals zand, grind of steenslag. Cement heeft de eigenschap dat het door toevoeging van water verhardt.

Vensterbanken, tafelbladen, keukenbladen, vloeren en trappen.

Sterk beton is een mengsel waarin de korrelgroottes van de verschillende soorten zand en grind, in de juiste hoeveelheden, elkaar zodanig aanvullen dat het mengsel uithardt tot een steenachtig en duurzaam materiaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gips lost uitgehard beton niet meer op in water.

Voor direct contact. GSM: +31 (0)629375635
E-mail: info@nelissen-terrazzo.nl